Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Filmový PODCAST v roce 2023 a 2024

Vítám vás v roce 2024, který bude na epizody Filmového PODCASTU bohužel velmi chudý. Pokud jste neslyšeli prosincovou Sólo epizodu, asi nevíte, že jsem se rozhodl si dát od nahrávání nových epizod pauzu. K tomu se ale dostanu až o pár odstavců dál.

Nejdříve bych se rád ohlédl za uplynulým a pro Filmový PODCAST velmi úspěšným rokem. O to těžší bylo rozhodnutí o produkční pauze. Podařilo se mi dodržet pravidelnost Sólo epizod, kde jsem rekapituloval události a novinky jednotlivých měsíců. Hlavně mě překvapil zájem a poslechovost těchto epizod. Těší mě, že se mi podařilo něco, co lidi skutečně zajímalo a cíleně se vraceli ke každé další epizodě.

>> Všechny Sólo epizody

Vydal jsem sice jen dva rozhovory, ale oba myslím zajímavé. První byl hlavně o českém dabingu s herečkami a dabingovými matadorkami Stáňou Jachnickou a Miriam Chytilovou. Ve druhém jsem si povídal se zpěvákem Petrem Bende, který mě překvapil tím, jak velký filmový nadšenec je. O oba byl velký zájem a měly velice kladnou odezvu. Za to jsem moc vděčný.

V minulém roce se mi podařilo i něco, co mě vyloženě nadchlo. Na začátku léta se objevil na české podcastové scéně nový podcast se zaměřením na filmy. Craft & Furious: S pivem o filmu. Jedním ze dvou hlavních aktérů je Roman, který se několikrát objevil i tady. Mimochodem pánové to dělají vážně výborně. No a slovo dalo slovo a na světě byl nápad na podcastový crossover. A hned dvojitý. Já nahrával u nich a pak oni zase u mě a na světě byly dvě výživné epizody. Nejdříve na téma blockbusterů a pak cameií a crossoverů. Pokud vám tyhle utekly, koukejte je dohnat.

Ovšem největší odezvu si odnesly epizody Když se řekne…. Postupně na téma Nicolas Cage, Batman a před vánoci Margot Robbie. V roce 2022 jsme s Ivanem vydali jen jednu, ačkoliv jsme měli v plánu další, ale nějak se nám to nepodařilo. Proto jsme si to vynahradili v roce následujícím. Po úžasné odezvě na speciál o Nicolasu Cageovi jsme byli tak nadšení, že jsme se rozhodli, co nejrychleji vydat další o Batmanovi. Ta se nakonec stala naší nejúspěšnější epizodou roku 2023. Opět jste nás chválili, čehož si opravdu vážíme a děkujeme. Přemýšleli jsme, o čem bude ta třetí, kterou jsme chtěli servírovat k vánocům. Usnesli jsme se, že je nejvyšší čas opustit svět mužů a mrknout na hvězdy filmového plátna opačného pohlaví. Volba byla nakonec poměrně jednoduchá. Herečka Margot Robbie je nyní na špici, takže bylo logické se podívat do životopisu představitelky superúspěšné Barbie. Epizoda ještě stále sbírá poslechy a čísla rostou. Věřím, že se v úspěchu zařadí mezi své dřívější sourozence. Ještě jste se k nim nedostali? Chyba. Je čas ji dohnat.

Na to vše jsem neskromně pyšný. Zaznamenali jsme v roce 2023 největší poslechovost a největší nárůst vás, fandů a posluchačů za celou dobu existence. Filmový PODCAST nepatří do žádného TOP žebříčku v žádné kategorii. Je to stále amatérský projekt o téměř jednom člověku. Nejsme studovaní filmoví publicisté, jen pár nadšenců, co milují filmy. Ale je moc fajn dělat něco, co roste a lidem se líbí. Moc vám za to děkujeme!

Po předchozích řádcích budou znít ty následující absurdně, ale co naděláte. Po dlouhém přemýšlení jsem se rozhodl, že si v novém roce dám od nahrávání epizod pauzu. Nevím na jak dlouho, ale rád bych čas, který patřil podcastu, věnoval jiným věcem. Stále mám spoustu nápadů a plánů, ty prostě budou muset počkat. Neříkám, že nakonec něco nenahraji, ale zároveň neslibuji opak. Možná potřebuji nabrat dech a osvěžit ten elán, se kterým se o Filmový PODCAST starám. Úplné ticho nebude. Vyjdou nějaké EXTRA epizody, kde se vracíme a vzpomínáme na momenty z různých starších dílů. Zároveň vám stále dlužím Ultimátní finále Filmového KVÍZu s hostem.

Na našich sociálních sítích to bude stále žít. Marek bude psát recenze. Budu rád, když mi, nám i přesto zůstanete věrni a počkáte si na to, až se vrátíme v plné síle a třeba ještě lepší.

Všem vám přeju v novém roce jen to nejlepší a ve filmovém světě co nejvíce podařených titulů.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *