Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Filmové resty: Špióni od vedle

Špionská komedie prosvištěla v roce 2016 v kinech a následně se na ni zapomnělo. Vzhledem k tomu, že naše filmové večery doma netrávím sám, což by mě ani tolik nebavilo, je třeba udržovat jakousi vyrovnanost žánrů, abychom nečučeli jen na samé sci-fi.

Špióni od vedle je „obyčejná“ komedie, která chce prostě pobavit a nehraje si na bůhví co. Má to humor, akci, romantiku a všechny další ingredience tak akorát promíchané jedna z druhou, abychom mohli mluvit o průměrném „béčku“. Možná lepší průměr.

Zajímavé je obsazení, které samo o sobě zvyšuje kvalitu tuctové zápletky a dobré akce. Gal Gadot je momentálně na hollywoodském výsluní a Isla Fisher (není to Amy Adams) je hned v závěsu. Zach Galifianakis a Jon Hamm stojí sice o stupínek níže, ale to neznamená, že by byli špatní. Naopak. Jeden je tam za toho, kdo dělá humor a druhý zase přináší tu bondovskou serióznost a charisma. Stručně řečeno, herecké výkony výborné.

Jo a o čem to je? No vedle průměrného, „nudného“, ale roztomilého manželského páru Jeffa a Karen se nastěhují novomanželé Tim a Natalie. On sexy fešák a ona sexy kočka. Jenže jsou tak dokonalí, až jsou podezřelí. Navíc se přistěhovali do ulice, kde se všichni znají a jsou dost konzervativní, takže cokoliv nového je hned podrobeno pečlivé prověrce.

Ano, název prozrazuje, že zamilovaný sexy pár jsou tajní agenti, ovšem stále skuteční manželé. Ne, že by Jeff a Karen nebyli zamilovaní, ale tak nějak spadli do stereotypu. Ovšem, když jejich děti odjedou na prázdniny pryč, rozhodnou se, že si pár týdnů ve dvou pořádně užijí jako za mlada.
Tak dlouho pátrají po tom, kdo Tim a Natalie skutečně jsou, až se zapletou do jejich práce a nakonec budou muset spolupracovat, protože se ukáže, že se zrovna do jejich ulice nepřistěhovali náhodou. I když půjde o život, může to být ten správný impulz, jak zase cítit, že skutečně žijí.

Ve 105 minutách se skrývá zápletka, která je přímočará, zabalena do ne-hloupých vtipů a vtipných situací. Je to ten typ filmu, kdy se doma nemůžete dohodnout, co si pustíte, protože jeden chce něco romantického a druhý by zase raději akci. Stejně jako film Tohle je válka, je i tento řešením pro oba.

Špióni od vedle
Orig. název: Keeping Up with the Joneses
Premiéra: 21. 10. 2016
Délka: 105 min
Režie: Greg Mottola
Hrají: Zach Galifianakis, Isla Fisher, Jon Hamm, Gal Gadot, Patton Oswalt, Maribeth Monroe a další

Hodnocení: Průměrná a dobře obsazená akční komedie, která ale není hloupá. Možná si ji pustíte jen jednou, ale já nelitoval ani jedné minuty.

60%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *