Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Filmové resty: Kazišuci

Po dlouhé době jsem našel prostor, abych se vypsal z dojmů z dalšího filmu, který jsem zhlédl až delší dobu po jeho premiéře. A jelikož vše napovídá, že to bude hloupá americká kravina, nebylo kam spěchat.

Tak jsme s mou drahou polovičkou vyrazili na víkend z domu a na takové výlety většinou beru právě něco, co jsme ještě neviděli a zároveň něco, co nezaměstnává mozek, jelikož tyto výlety mimo známé prostředí slouží k odpojení všech hemisfér a jejich rehabilitaci.

Jak je jasné z nadpisu, vzal jsem film Kazišuci v originále Blockers. Pro ty z vás, kteří se s mým drahým kolegou Mikem v čele chytají za hlavu a ptají se, proboha proč tuhle blbost, musím říct, že ačkoliv nepopírám, že jde o totální pakárnu, musí se nechat, že mě film i překvapil, a to v pozitivním slova smyslu. Trailery se nesnažily zakrývat, že půjde o ujetou a místy možná nechutnou americkou komedii ve stylu Prciček s wrestlerem Johnem Cenou. Je zajímavé jak ty „hvězdy“ z řad wrestlerů hrají snad ve všem, co jim nabídnou. Podívejte se kolik filmů má za posledních pár let na svém triku Dwayne Johnson, kde většina jsou rádoby akční trháky končící v zapomnění pár týdnů po premiéře.

Nechme ale zamyšlení nad svalovci z divadelního ringu na jindy a podívejme se na film. Já se na něj tedy podíval, s vypnutou většinou mozkových funkcí a bez jakéhokoliv očekávání s přáním, abych se u něj alespoň párkrát upřímně zasmál. A víte co? Povedlo se.

Zápletka je obyčejná, prostá a dokola omílaná. Mládež na střední škole spěje k maturitě a plánuje, jak přijít o svou nevinnost po maturitním plese. Tři holky uzavřou pakt a plánují jak, a s kým to bude. Jenže doba moderních technologií je v tomto velice nebezpečná. Rodiče totiž náhodou díky komunikátoru na sociální síti vidí chat mezi dívkami, a když zjistí, co se chystá, rozhodnou se zakročit a vše jim překazit. Vlastně ne všichni.

Aby toho nebylo málo, každá dívka má specifické rodiče. První má spokojené rodiče, otec si ji hlídá a podporuje její sportovní talent, jenže ona nechce být pořád tatínkova slušňačka. Další žije jen se svou rozvedenou matkou no a podobně. Každopádně, máme několik různých rodinných modelů, tedy i rozdílný pohled na touhy mladých maturantů.

Film se samozřejmě přeplněn vtipnými gagy a situacemi. Častokrát sice nevíte, zda se smát nebo plakat. Filmaři nevynechali ani v poslední dekádě tak „oblíbený“ fekální humor. Co mě ale překvapilo, že ať se na to dívám jakkoliv, film překvapivě nesl poměrně vznešenou myšlenku a odkaz, tedy vzhledem ke svému žánrovému zařazení. Pracuje s tématem vztahů mezi rodiči a dětmi a jejich vzájemnému porozumění. Opravdu. Nekecám. To jsem tam nečekal. U produktů tohoto typu je to často plytké a trapné, ovšem tady se v závěru dostanete do poměrně vážnějšího a serióznějšího tónu.

John Cena hraje své. Komediální talent má a role starostlivého otce mu sedí. Celkově obsazení tak nějak funguje a postavy mezi sebou dobře fungují. No, ale nic víc na tom nenajdete. Prostě další šáhlá komedie made in USA. Nedávno jsem v televizi viděl Millerovi na tripu, a musím říct, že Kazišuci jsou lepší.

Kazišuci
Orig. název: Blockers
Premiéra: 26. 4. 2018
Délka: 102 min
Režie: Mateo Messina
Hrají: Leslie Mann, John Cena, Ike Barinholtz, Kathryn Newton, Geraldine Viswanathan, Gideon Adlon, Graham Phillips a další

Hodnocení: Průměrná, ale vlastně zábavná komedie ve stylu aktuálního trendu tohoto žánru. Pokud hovíte filmům tohoto typu, určitě mrkněte.

50%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *