Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Filmové resty: Holky na tahu

Tenhle film jsem zaznamenal jen tak, na okraj a neshledal jsem ho zajímavým. Trailery nastavovaly očekávání pro průměrnou a neoriginální komedii ve stylu Pařby ve Vegas, jen s holkami.

Ovšem doma nebydlím sám, a když se mnou má drahá polovička zkoukne všechny ty sci-fi akční „ptákoviny“, bylo by nefér, abych já neudělal společnost jí u něčeho blízkého jejímu vkusu.

Tak jo, podíváme se na to, řekl jsem a rozhodl jsem se, že soud přijde až po závěrečných titulcích. Začátek byl tak nějak přesně co jsem čekal. Holky se po letech, kdy spolu obrážely všechny večírky na škole, zase setkávají, aby zapily svobodu jedné z nich a pořádně si to užily ve znamení starých časů. Zamluvily si dům na pláži, vyrazily do barů, šňuply si něco do nosu a vůbec dělaly vše, co od školy už skoro zapomněly. Vše byla klasická ožíračka ověnčená lepšími či horšími vtipy, ale jen do doby než své kamarádce objednaly striptéra a pak jej omylem zabily. Neříkám, že to byl nějak extra převratný nápad nebo zvrat, ale film se najednou proměnil v něco mnohem více seriózního.

Najednou je hlavním cílem, jak to všechno ututlat, ale jak to tak bývá, vše se dále a více komplikuje, až si divák říká, že z toho už prostě happy end neudělají. Teprve v tu chvíli to začíná být skutečně sranda, děj nabírá rychlejší tempo a přidává další nitě do už tak zamotaného klubka.

Postavy mají klasické charaktery. Máme tady „hlavní“ holku jménem Jess, lídra dívčí bandy v podání Scarlett Johansson. Je fajn ji zase po čase vidět v něčem jiném než je akční sci-fi. Potom nechybí ani černá ovce skupinky Alice (Jillian Bell), je afektovaná, vše potřebuje řídit a ostatní jí to tiše trpí, ale koneckonců jí mají rádi, protože to právě ona je drží pohromadě. Pak tady máme Blair (Zoë Kravitz) a Frankie (Ilana Glazer), jedna uhlazená panička a druhá aktivistka a rebelka. A do této školní skupinky vstupuje Jessina kamrádka z Austrálie Pippa, která má ve scénáři jednoduchou roli. Provozovat humor, vtip a kraviny a probojovat se do přízně Jessiných kámošek. Svými vstupy, činy a replikami většině situacím nasazuje korunu a vážně baví. Pippa je něco jako Crash a Eddie z Doby ledové v jednom.

Svou vlastní dějovou linku dostává snoubenec Jess. Ten ze svého nudného, rozlučkového večera s kamarády nakonec vyráží na šílenou cestu za svou vyvolenou, aby po nejasném telefonním hovoru zjistil, co se děje s jeho snoubenkou a ujistil se, zda si jej opravdu vezme.

Film nakonec nabírá velice zajímavý a napínavý směr a je naplněný zábavou a vtipnými momenty. Tím mě rozhodně překvapil.

Obsazení je skvělé a i ten příběh funguje dobře. Spousta originálních a neotřelých nápadů dává filmu šťávu, takže ve svém žánru patří rozhodně k těm povedeným. Klasická otázka, jestli bych si jej pustil znova je zodpovězena velice rychle. Určitě se na něj zase někdy mrknu a znova se zasměju. Opět je třeba si uvědomit, že se nebavíme o ničem co má ambice na sbírání sošek, jde jen o obyčejnou letní komedii a v tomto duchu film funguje v podstatě bez výhrad.

Holky na tahu
Orig. název: Rough Night
Premiéra: 22. 6. 2017
Délka: 96 min
Režie: Lucia Aniello
Hrají: Scarlett Johansson, Kate McKinnon, Zoë Kravitz, Jillian Bell, Ilana Glazer, Colton Haynes, Demi Moore, Dean Winters, Ty Burrell, Natalie Gold, Doris McCarthy, Ryan Cooper a další

Hodnocení: Klasická americká komedie v sympatickém obsazení s pár nečekanými zvraty, která pobaví.

70%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *