Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

TOP 50: Seriály mého dětství – 5. díl

V rámci tohoto seriálu vzpomínáme na padesát seriálových titulů, které se v devadesátých letech objevovaly na našich obrazovkách. Dnes se dostáváme do poloviny této TOPky.

Je tady dalších pět seriálů, které kdysi uchvátily české diváky. Pořadí je čistě náhodné. Některé můžete vidět ještě dnes, jiné už by se setkaly spíše s výsměchem než s vysokou sledovaností.


21, Buffy, přemožitelka upírů – více sexy než Blade…

Odrazový můstek pro Sarah Michelle Gellar, Davida Boreanaze a další, kteří už to ale nedotáhli tak daleko. Seriál vycházel ze stejnojmenného filmu a tvůrce seriálu Joss Whedon stál za filmovým scénářem. I sám Whedon je dnes už velký filmový režisér a producent. Šlo o teenage vraždící kočku s trochou nadpřirozena. Mládež to hltala a po sedmi řadách seriál skončil.

22, Dynastie – bohatí a bohatí…

Tohle byla konkurence Dallasu. Intriky, peníze, intriky, peníze a taky intriky, které v devadesátých letech dorazily i na naše obrazovky.

23, Cesta do neznáma – konečně nějaké sci-fi…

Seriál se zajímavým nápadem a bavil, alespoň tehdy. Dnes by už těžko obstál v těžké konkurenci. Cestovatelé mezi paralelními světy, kdy nevěděli, co je v každém dalším čeká. Proč ne…

24, Robin Hood – hit své doby

První Robin Hood, se kterým jsem se v životě setkal a hned mě uchvátil celý seriál. Na konci druhé série sympatického Robina zabili a nahradili ho blonďatým týpkem, který byl sympatický asi jako Eva Holubová. Proto asi v rámci Magionu nebo Vegy odvysílali jen dvě série.

25, Miami Vice – tohle byla kriminálka

Kriminálka z 80. let plná drog, prostituce, kde dva policejní parťáci bojují s gangy a organizovaným zločinem. I tento seriál se dočkal svého filmového příbuzného s Jamiem Foxxem a Colinem Farrellem. Pět sérií je na tu dobu dost.

<<< Předchozí díl

Následující díl >>>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *