Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

TOP 50: Seriály mého dětství – 2. díl

V rámci tohoto seriálu vzpomínáme na padesát seriálových titulů, které se v devadesátých letech objevovaly na našich obrazovkách.

Dnes pokračujeme s dalšími pěti seriály, které kdysi uchvátily české diváky. Pořadí je čistě náhodné. Některé můžete vidět ještě dnes, jiné už by se dnes setkaly spíše s výsměchem než s vysokou sledovaností.


6, Pobřežní hlídka – Bajčvacht

Opět David Hasselhoff a s ním jeho plavčíci v červeném.
Tento „nekonečný“ seriál o hrdinech střežících kalifornské pláže je fenoménem své doby. Navíc se už brzy dočkáme filmové verze s Dwaynem Johnsonem a Zackem Efronem.
Seriál se snažil roznést myšlenku, že na amerických plážích jsou jen krásné štíhlé holky v bikinách a neméně atraktivní mládenci. Realita je, ale trochu někde jinde, že? Ono když jíte převážně ve fastfoodech (jako většina Američanů), tak se to na Vaší postavě časem podepíše. Ale tyhle typy jste v seriálu nepotkali.

7, Dallas – Telenovela made in USA

Tak tohle byl fenomén. Hlavně naše babičky a maminky sledovaly každý díl. J.R. byl záporák jak se patří. Rodinný klan olejářů Ewingů si dokonce před pár lety vysloužil i pokračování, ale to už moc slávy nenabralo. Dnes se smějeme telenovelám, ale tohle byla vlastně jedna z prvních. Dějově to bylo přesně v jejich stylu.

8, Hardcastle and McCormick – dva chlapi v domě a auto…

Tohle bylo v době, kdy jsem docházel ještě na základní školu. Osobně jsem nejvíce žral McCormickovo auto. Jinak tito dva tvořili spíše komické duo. No posuďte sami. Soudce co si doma ubytuje bývalého trestance a společně vyšetřují kde co s lepšími výsledky než samotní muži zákona.

9, Blesk v Ráji – Hulk Hogan jezdí na člunu

Jeden z netrapnějších a nezbytečnějších seriálů, co si z té doby pamatuji. Sázka na obsazení známeho wrestlingového rváče byla možná největší chyba. Ale i epizody byly jedna vedle druhé nestravitelné. Není divu, že první série byla i ta poslední.

10, Nulová šance – aneb než se z Toma Cruise stal Ethan Hunt…

Dnes už by se asi název nepočešťoval, ale dejme tomu. On existoval původní seriál Mission Impossible z roku 1966, a tohle měl být remake. Jediný, kdo se objevil v obou verzích byl Peter Graves. V původním si zahrál třeba i Leonard Nimoy. Nová série byla oblíbená a má na svém kontě 35 epizod. Na svou dobu moc povedené.

<<< Předchozí díl

Následující díl >>>

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *