Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

BLOG: Já a John Wick

Určitě jste slyšeli o super bijáku s Keanu Reevesem v hlavní roli z roku 2014.

Tohle není recenze, ale spíše jakési zamyšlení. Nedávno mě Mike lákal do kina na druhý díl Johna Wicka a já měl to štěstí, že jednička, kterou jsem si v době uvedení do kin nechal utéct, byla v televizi pár týdnu před premiérou dvojky. Takže jsem si říkal, mrknu na to, a pak hned navážu v kině. Ovšem po zhlédnutí televizního představení jsem nebyl příliš motivovaný dát skoro dvě stovky za kino. A taky, že jsem nedal. Proč?

John Wick je nemilosrdný zabiják a sejme každého, kdo se mu připlete do cesty. Většinou jednou ranou z pistole mezi oči. Jednička byla všude probíraná a podsouvána, že opravdu začala budit dojem nějakého mega snímku. Tak za sebe musím říct, že na tom zase nic tak moc extrovního nevidím. Ten film má určitě atmosféru, má výbornou akci a ještě lepšího herce v hlavní roli. Je to film o kruté a krvavé pomstě. Jenže, akce je postupně to samé pořád dokola. Jedna rozstřelená lebka za druhou. Originální nápady jsou fajn, má to dynamiku jenže to, je tak všechno. Je to sice akční podívaná, ale ne zas tak výjimečná, aby se z filmu dělalo bůhví co. Keanu hraje Wicka jako napůl Nea a napůl Constantina. Takže výraz, který mu jde nejlíp. Někdy je drsný, až se tomu nedá věřit. On trefí všechny a jeho nikdo, což je asi v pořádku, pokud by to nesrazil závěrečný rozhodující souboj, jenž nedosahuje vyvrcholení, jaké by se čekalo. Po tom všem, co vidíte v průběhu jeho cesty za pomstou, je to finále prostě slabé a celkově divné – obyčejné.

Když to zasadím mezi ostatní filmy v žánru, dostáváme průměrný snímek, který nenadchne, ale ani neurazí. Akce a u ní dobře zvládnutá kamera je to, co přidává plusy, pak ještě pan Reeves, ale jinak nic výjimečného. Mike je asi opačného názoru, nebo alespoň mnohem více pozitivního.
Já byl vlastně zklamaný. Potom co mě trailery a různé ohlasy nalákaly, to prostě bylo málo. John Wick je to, na co se podívám jednou a pak už prostě potřebu dalšího zhlédnutí nemám. Tak proč pak utrácet v kině za další díl, že?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *