Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Filmové resty: Centrální inteligence

Když jsme se s mou drahou polovičkou rozhodli pro filmový večer, podíval jsem se do fronty čekajících snímků a našel toto.

Na dotaz, zda tam nemáme nějakou komedii, jsem řekl, že jo a navíc ještě s oblíbeným „Rockem“. Schváleno. Tenhle wrestler, který se stal hercem, není mým idolem, ale filmy s ním mám rád, takže jsem si řekl proč ne. Alespoň budu vědět, kolik je pravdy na tom hodnocení, které se ke mě dostalo v recenzích na internetu.

Nevím, co si studio od dílka slibovalo, ale to, že obsadili do hlavních rolí Dwayna Johnsona a Kevina Harta se pro celý snímek stalo spásným, jinak by to asi skončilo v kategorii odpad. Nečekal jsem zázraky a popravdě jsem se bál, že přijdu zbytečně o dvě hodiny života. Zbytečně to nebylo, ale zároveň bych věděl jak ten čas strávit lépe.

Film je poměrně zábavný, humor je jednoduchý, ovšem také prvoplánový, situace a děj odhadnutelný a hlavně strašně neoriginální. Tuhle zápletku, tento příběh jsme už viděli tolikrát, až je s podivem, že do toho jde někdo znova.

Johnson hraje Boba. Ten byl na střední škole šikanovaný, tlustý outsider a Hart v roli Calvina byl na stejné škole ten největší frajer. Když se po letech setkají, karta se obrací. Calvin má obyčejný až nudný život, pracuje v kanceláři a „Zlatý tryskáč“, jak mu na škole přezdívali, je dávno zapomenut. Bob posledních 20 let každý den 6 hodin cvičil a je agentem CIA. Calvina si vyhlédne a vstoupí mu do života pod záminkou setkání, aby spolu zavzpomínali na staré časy. Nakonec ho však vtahuje do svého případu, protože potřebuje Calvinovu pomoc, aby případ vyřešil.

Tady se dostáváme ke známému modelu, kdy jeden je drsňák a druhý, který byl drsňák naposledy na střední, musí překonat spoustu nástrah a situací, kdy mu jde o život a často si projít peklem. To jej mění a vrací zpět do života, jak si ho po maturitě představoval. Zažívají spolu spoustu šílených situací a nakonec se z nich stávají přátelé a parťáci. Je v tom určitě jakýsi pokus o hlubokou myšlenku a malý odkaz. Johnson a Hart hrají výborně a jak už jsem řekl, tak právě oni dva zvedají úroveň filmu alespoň o dvě třídy nahoru. Johnson je ve své roli skvělý. Jeho Bob nosí tričko s jednorožcem, kolem pasu ledvinku a nikdy nepoznáte, kdy mluví vážně a kdy vtipkuje. No a Kevin Hart je Kevin Hart, zábavný vždy a všude. Tito dva vytvořili skvělou filmovou dvojici, která má chemii a prostě jim to spolu funguje. Takže i kdyby scénář vyšel z ruky desetiletého chlapce s dyslexií dopadlo by to nejspíše stejně.

Bohužel. Potenciál tam byl, ale na otázku, zda bych na Centrální inteligenti kouknul znova, je odpověď ne. Opravdu, ne. Viděl jsem a nevím, proč bych se k tomu měl vracet. Nenudil jsem se, já se smál a bavil, ale celé to je spíše o jednotlivých scénách a situačním humoru než o nějakém celkovém příběhu, který už si vlastně ani moc nepamatuji.

 

Centrální inteligence
Orig. název: Central Intelligence
Premiéra: 16. 6. 2016
Délka: 114 min
Režie: Rawson Marshall Thurber
Hrají: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Ariana DeFusco, Aaron Paul, Amy Ryan, Megan Park, Sparrowhawk, Melissa McCarthy, Jason Bateman

Hodnocení: Průměrná americká komedie, kterou zachraňuje dobré obsazení a poměrně povedený situační humor.

61%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *