Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Filmové resty: Tajný život mazlíčků

Ve své snaze, dohnat, co se jen dá, jsem dospěl k animáku o domácích mazlíčcích. Očekávání bylo poměrně velké, četl a slyšel jsem nadšené ohlasy. Výsledek byl pro mě však trochu jiný.

Zvířecí říše je teď nejčastějším animovaným prostředím. V poslední době jsme mohli vidět hodně filmů, kde se zvířátka ocitají ve svém vlastním světě a přivlastňují si lidské vlastnosti. Z poslední doby hlavně oscarový snímek Zootropolis: Město zvířat. Ten se povedl a také o něm napíši v jednom z dalších příspěvků.

Tihleti domácí mazlíčci, kteří vedou svůj tajný život, mě strašně zklamali. Nejen svou neoriginalitou, ale i provedením a v půlce jsem si uvědomil, že to není film, který bych pustil své 6-ti leté dceři.

Začátek vypadal fajn, vtipně a zábavně. Život psů, koček, kanárků, morčat, rybiček a další havěti co lidé doma chovají, nabíral obrátky, když „páníčci“ odešli do práce a silně mi to připomínalo Příběh Hraček. Stejně tak vztah dvou hlavních hrdinů. Jako Woody a Buzz jsou tady Max a Baron. Ten první je malý roztomilý pejsek, který si žije spokojeně se svou majitelkou a jeho život je dokonalý, do doby než se objeví velká chlupatá koule, kterou si jeho paní přivede domů, aby je skamarádila. Vzájemným konkurenčním bojem se nakonec dostanou na ulici, do útulku a musí najít způsob jak se dostat domů. K tomu je samozřejmě nutná vzájemná spolupráce. Jako bych psal o Toy Story, že? No právě, už tady jsem se pomalu nudil a sledoval očekávaný vývoj.

Celým filmem provází celá řada gagů. Některé povedené, některé méně. Bohužel jde většinou o různé karamboly, pády a nehody. Po čase i toto začne být otravné. Kdy jsem ale zůstal zaskočen a překvapen? Když se z kanálu objevila úderná jednotka vedena malým, bílým a vyšinutým králíčkem, který se rozhodl, že pobije všechny lidi, co kdy odložili svého mazlíčka. Stojí za ním celý odboj ukrývající se ve stokách, a pokud jsem do té doby myslel na hezké hodnocení, tady mě veškerá pozitivita opustila. Nevím jak by psychiatři nazvali stav narušení ušatého vůdce pomstychtivých zvířat, ale ten králík byl magor. Osobně nepovažuji způsob, jak prezentuje svůj plán na zabíjení a masakr lidí, jež pohodili štěňata k popelnici a spláchli svého hada do záchodu, za něco, co by měly vidět děti předškolního věku. Přemíra agrese a nenávisti určitě není vhodná pro rodinný film. Tak či tak, naši hrdinové se do toho náhodou připletou a nakonec si celé podzemní hnutí pošlou proti sobě. Takže nejen, že řeší problém jak se dostat domů, ale také jak utéct před jistou smrtí, kterou jim slíbil onen bílý mrkvožrout. No nekupte to…

Abych nebyl jen negativní, tak zde je i pokus o hlubokou myšlenku a poselství, taky budete mít pocit, že už jste to někde viděli, ale co už no. To výsledek nezachrání. Animace je výborná, povedená. Zvířata hezky představují různé vlastnosti, jak lidské, tak zvířecí. Bohužel animáky čím dál víc cílí na dospělejší publikum a děti často koukají a ptají se, o co tady sakra jde? O filmu se mluvilo jako o blockbusteru, tedy jako o jednom z trháku roku a dokonce se dočkáme pokračování. Film nebyl neúspěšný, ale já bych ruku pro další díl nezvedl. V různých filmových databázích je Tajný život mazlíčků hodnocen průměrně až podprůměrně, ale vydělal si a to je dnes ukazatelem úspěchu a neúspěchu. Pokud jste viděli, tak jste viděli, pokud ne, o nic jste nepřišli. Nápad a myšlenka zajímavá, bohužel při realizaci chyběly nápady, a tak se čerpalo odjinud a je to až moc cítit.

Nesouhlasíte? To klidně můžete.

 

Tajný život mazlíčků
Orig. název: The Secret Life of Pets
Premiéra: 11. 8. 2016
Délka: 90 min
Režie: Chris Renaud, Yarrow Cheney
Hrají: Louis C.K., Eric Stonestreet, Kevin Hart, Steve Coogan, Ellie Kemper, Bobby Moynihan, Lake Bell, Dana Carvey, Jenny Slate

Hodnocení: Neoriginální průměrná podívaná pro starší publikum. Vidět a zapomenout.

42%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *