Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Filmové resty: G.I. Joe 2: Odveta

Rozjíždím další seriál svého BLOGu. V posledních pár měsících doháním resty. Koukám na filmy, co jsem nestihl v kině, a nebo mě z nějakého důvodu minuly.

Až nyní jsem se dostal k tomu abych je dohnal. Budu tedy krátce hodnotit, co jsem viděl. Nečekejte žádné rozbory o velikosti slohové práce. Jde převážně o snímky z let 2015 a 2016, ale G.I. Joe 2 je ještě starší.

Pokračování značky G.I. Joe si neslo své. Film byl o rok odložen kvůli dotáček a přetáček a tvůrci trochu namíchli diváky, když nahradili malého Tatuma velkým Johnsonem. Což bylo z mého pohledu nakonec jen dobře. Film jsem propašoval na naši rodinou obrazovku v jeden podzimní večer. Přece jen první díl jsme s mou drahou polovičkou viděli spolu a byla to taková bezduchá, ale zábavná akční podívaná. To jsem si však pamatoval už jen já. Ženuška někde uprostřed dvojky upadla do bezvědomí, a tak jsem to musel dotrpět sám.

Ať se na to dívám jakkoliv, musím říct, že to měli raději zabalit ještě před první klapkou. To, co bylo v jedničce fajn, tady nebylo vůbec a nebo jen v náznacích. Vše spadlo silně pod průměr, včetně hereckých výkonů, které odpovídaly kvalitě scénáře a režie. Celý výsledek působí dojmem nechtěně zplozeného sourozence, který je zanedbaný už v prenatálním stádiu. Od začátku do konce je to samé akční klišé a kýč. Dwayne Johnson je samozřejmě strašně „drsný“, hrdina prvního filmu umře tou nepotupnější smrtí a z děje zmizí bez fanfár, jakoby šlo o postavu číslo 159 v závěrečných titulcích. Ono vlastně šlo, jelikož pan striptér Tatum měl zřejmě fungovat jako pojítko mezi G.I. Joe filmy. Nefungoval. Možná měl být tím, co přeživší hrdiny spojí a motivuje k oné odvetě. Taky nic. Prostě tam byl zbytečný včetně prvních 15-ti minut co se tam exponoval, aby nám ukázal jaký je super velitel, chlap, kamarád a přítel, a abychom po jeho skonu hledali kapesník k osušení obličeje od slaných kapek. To se nekonalo.

Pak už to byla jen nuda, šeď, kýč, pokus o hlášku, pokus o drsný kukuč, pokus o vtip a zase dokola a znova a znova. Tvůrci asi chtěli jen dovyprávět příběh nakousnutý v prvním díle. Popravdě? Bylo by lepší nechat ho otevřený a bez konce. Kvalita byla slabá, místy na úrovni televizní tvorby a obsazení Bruce Willise naznačovalo jen onu zoufalost studia, které si říkalo: „Co s tím sakra uděláme?“, ale ani velký Bruce to nezachránil, i kdyby tam hláškoval každou svou scénu. Vše samozřejmě dobře skončilo, svět byl zachráněn a já si oddechl, že to je za mnou a obhajoval si sám před sebou, že ty necelé dvě hodiny u obrazovky stály alespoň za to, abych o tom mohl napsat. Tak píši.

G.I. Joe 2: Odveta
Orig. název: G.I. Joe: Retaliation
Premiéra: 28. 3. 2013
Délka: 110 min
Režie: Jon M. Chu
Hrají: Dwayne Johnson, Jonathan Pryce, Byeong-heon Lee, Elodie Yung, Ray Stevenson, D.J. Cotrona, Adrianne Palicki, Channing Tatum, Bruce Willis, RZA

Hodnocení: Pokud jste to neviděli a chtěli byste, tak dejte na mě a nekupujte, nestahujte, prostě na to zapomeňte.

43%

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *