Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Období plné návratů 2/3

Říká se „To nejlepší nakonec“. Proto to nejhorší dávám doprostřed. Terminátoří dvojboj Jamese Camerona je a vždy byl na Nobelovu cenu za film. Pak přišla trojka, která měla nádech pesimismu a neodvratitelnosti. Což bylo fajn. Salvation měl naopak výdech 61letého bezďáka na hlavním vlakovém nádraží. Co bude dál?

Skalní fanoušci této frančízy si za poslední roky prošli ne zrovna líbivým obdobím, kdy se práva na tvorbu filmu přehazovala jako horký hrnek s čínskou polívkou a nikdo nevěděl, co vlastně bude.

Seriálový „Chronicles“ bylo hotové peklo a ultimátní fail, zatímco Salvation byla jedna velká hromada exkrementů jak po obsahové, tak po jakékoliv jiné stránce. Aspoň ten Worthington se vyšvihl do popředí Hollywoodu. Musím uznat – Bale zahrál Connora velmi trefně, líbila se mi jeho aura „ještě-ne-velitele-odboje“, ale hergot to bylo všechno.

Řečeno za ty roky od premiéry z roku 2009 bylo dost a dost.

Teď je tady Genisys a zatím je všechno špatně. Hudba v trailerech, trailer samotný, vize samotná, promo plakáty, design zbraní, obsazení, prostě vše na co si vzpomenete.

Tvůrci v čele s Alanem Taylorem odkryli karty velice rychle a jako pokerový hráč říkám, že odkrýt karty je chyba a odkrýt debilní katy je skoro sebevražda.

Co mě k tomuto názoru vede? Protože rád čtu mezi řádky, a přestože jsem se odnaučil dívat se na trailery č. 3, 4 atd. tak z prvních spotů mám dost smíšené pocity – chce se mi nadávat a smát zároveň. Film, narozdíl od jedničky, dvojky a trojky, bude vyloženě zaměřen na věkovou skupinu 17 mínus.

Účast Arnolda je ultimátně zbytečná, efekty jsou zatím ultimátně nedotažené (Ruka pod mostem, skok skrz sklo, autobus), obsazení (Courtney, Clarke, Clarke), motiv/účel filmu – u toho se zastavím.

Často někde čtete slovní spojení „vykrádat sám sebe“. Tady to sedí od první vteřiny dokonale. Pokud tvůrci nepřijdou vyloženě s tvrzením „chceme vzdát hold dvojce, protože jsme ji chtěli kdysi natočit my, ale nebylo nám přáno,“ ok, neřekl bych ani píp (protože tohle je případ Predators z roku 2010, kdy filmový neandrtálci tvrdí, že jde o vykrádačku původního filmu, což samozřejmě není).

Ale tady značně pochybuji o tom, že tvůrci dvojku viděli, spíš mám dojem, že Taylorovi někdo řekl, že tam hrál „tekutý“ terminátor a že ať to prostě udělá cool.

Sorry, ale pokud obsah filmu VYLOŽENĚ zkopíruje celou linku z dvojky (návrat v čase-setkání po letech-utíkačka před zlým „hyundai“ terminátorem – finální a přesto dílčí vítězství), tak o čem se tady potom bavíme? Když chci vzdát holt nebo čest, cokoliv, tak trefně odkážu v rámci scény (Všechny cesty vedou do hrobu – Návrat do budoucnosti) a ne že poskládám film s minimálně 50% scén, které budou prakticky totožné s předcházejícím dílem.

Úplně vidím, že drtivá většina děje bude probíhat takto:

DIVNÁ CLARKE ZAŘVECOOL ARNOLD VYSTŘELÍHYUNDAI TERMINÁTOR SE ROZTEČECOURTNEY SE DRSNĚ OHLÉDNEVŠICHNI POKRAČUJÍ NA ÚTĚKUHYUNDAI TERMINÁTOR SE ZLE PODÍVÁ, VRÁTÍ SE DO MATERIALISTICKÉ PODOBY A POKRAČUJE V NAHÁNĚNÍ.

Častokrát jsem se skrze trailery mýlil. Byl jsem natěšen a přišlo zklamání. Tentokrát mám dojem naprosto opačný, ale moc rád se budu mýlit i tentokrát.

terminator-genisys
Bude Genisys důstojným pokračováním?

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *