Stiskněte "Enter" pro přeskočení obsahu

Období plné návratů 1/3

Návrat ztracených ,,synů“? To zas ne. Návrat legend zní líp, ale s tím dodatkem, že se vrátí i jedná černá ovce. Mike má poslední dobou sice chmury, ale aspoň ten filmový svět nestojí za úplný průjem.

Před x měsíci se Shane „Hawkins“ Black rozhodl pro to samé, k čemu se v roce 2010 konečně odhodlal Robert Rodriguez. Napíše a zrežíruje legendárního mimozemského lovce – Predátora.

Každý filmový analfabet ví, že „to byl ten film s Arnoldem, jak se mu potily koule kdesi v džungli..“ Jo, to je přesné. Ten upgradovanější znalec ví i to, že Black v Predátorovi hrál a skapal jako první.

Ten úplně nejvíc nejlepší fanda (čti Já) ví, že Black skapal jako první, aby měl nejrychleji dotočeno, mohl se tak překlonit na stranu štábu a působit jako jeden z poradců režiséra McTiernana a tím přiložit ruku k natáčecímu i obsahovému dílu.

Proč rebootovat Predátora? Veškerá mytologie již existuje a dá se z ní pořád čerpat. Budeme dělat inovativní sequel, protože to je ta nejlepší varianta – dále zkoumat nastavené universum.“ – Shane Black

Black se po této zkušenosti celkem rozhoupal. Poslední Skaut nebo sága o Smrtonosné Zbrani hovoří za vše. Záměrně vynechávám Žehlícího Muže, protože prostě proto…

Ale k věci. Black dostal od Foxů zelenou, avšak zatím o chystaném návratu do džungle víme asi tolik, co já o ruském baletu, tak můžeme pouze spekulovat – a to si pište, že brzy spekulovat budu.

Natáčet nebo aspoň dopilovat scénář by se mělo ještě letos. Herci, samotný název, lokace, cokoliv – nic z toho není známo, ale máme ještě čas. Blockbusterový dvojrok (2015, 2016) je teprve v plenkách, takže no stress.

Můžeme však očekávat (čti Já očekávám), že staronový Predátor bude zkrátka nářez, protože když si na režisérskou židli sedne opravdový fanda (ne bratři Straussové [AVP:R], kteří se za fandy Predátora považují zcela mylně), tak z toho bude opět koulervoucí Yautja.

Shane Black chystá nového Predátora

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *